Wszystkie zwierzęta --> Jeleń wschodni (Cervus nippon)

Jeleń wschodni (Cervus nippon)

Cervus nippon

олень пятнистый - Cervus nippon

Rząd taksonomiczny: Artiodactyla (parzystokopytne)
Rodzina taksonomiczna: Cervidae (jeleniowate)
Maksymalna długość ciała: 1.8 m.
Maksymalna waga: 130 kg.
Futro: krótka sierść
Uszy: większe lub równe połowie rozmiaru twarzy
Długość ogona: ogony mniejsze niż połowa długości ciała

Kolor:

Grzbiet i brzuch w różnych kolorach. Cętkowany.

Dodaj komentarz:
Dowolna nazwa użytkownika:

Komentarze:

Brak komentarzy. Bądź pierwszy